Осокорки

Осокорки (Маслівка) розташовуються між Дніпровської набережної, проспектом Бажана, вулицями Ревуцького, Колекторній, Ареф'єва і Дніпром.
Назва місцевості пов'язано з деревом осокором (чорний тополя) і його гаями, в достатку наявними тут. З давніх часів в цих низинах лівого берега Дніпра селилися люди, які тяжіють до спокійного життя. Тут їх ніхто не чіпав: ні кочові розбійники, ні податкові дружинники, ні всякі рекрутські набори, - надто незручно різним представникам «шуму міського» було сюди добиратися, та й «місцеві аборигени» при появі влади миттю і надійно ховалися.
Электрик на Осокорках
 Нечисленні тутешні поселенці в густих заростях червоного верболозу і тополі займалися рибальством і плели на продаж вироби з лози. І було так, поки не виникли на землі російської монастирі. За легендами, монахам сподобався уклад життя тутешніх жителів, і, як згадував в 1756 році архімандрит Видубицького монастиря в «покірність доношених» в Генеральний військовий суд, «по улаштуванні монастиря светлаго Архистратига Михаїла Видубицького в Києві благовірним князем російським Всеволодом Ярославовичем у 1070 році Надано оному ж Видубицькому монастирю село Осокорки »