Hvorfor velge Harvard University?

Harvard har status som det eldste universitetet i USA, universitetet ble grunnlagt i 1636. Utdanningsinstitusjonen ble oppkalt etter filantropen og filantropen John Harvard, som testamenterte hans universitetsbibliotek og en del av eiendommen. Interessant nok, tilbake i 1643 ble det opprettet et fond på Harvard for å støtte forskning og utvikling - et av de første i verden. Mens det på 1600-tallet hovedsakelig ble undervist i teologiske vitenskaper her, hadde midten av 1700-tallet undervisningsvektoren skiftet mot sekulære vitenskaper.

På 1800-tallet skaffet skolen en signaturfarget rød farge, da representanter fra Harvard tok på seg mørkerøde sjal på regattaen slik at de kunne bli bedre sett. Siden den gang har karmosinen vært et konstant symbol på Harvard. På begynnelsen av det XX århundre endret høyskolen sin status til universitet.



https://alpha.iodide.io/notebooks/4245/?viewMode=report
https://alpha.iodide.io/notebooks/4245/

Harvard University Achievements

I dag er Harvard University et av de mest elite og anerkjente universitetene i verden. Universitetet er kjent for sin handelshøyskole og utviklingen innen forskjellige vitenskapsfelt, de fleste finansieres av regjeringen.

I 2017 var en gruppe av Harvard-forskere i stand til for første gang i historien å gjøre hydrogen til metall - bruken av det i rakettvitenskap vil åpne nye grenser i romutforskningen.
I 2017 fant Harvard-bioingeniører opp en plastrobot som kan forhindre hjerteinfarkt og automatisk støtte hjertefunksjon.
I 2014 fant Harvard-forskere bekreftelse på den kosmiske inflasjonsteorien som beskriver Big Bang.
Universitetet jobber med å lage "elixir of youth", de første resultatene av testing av elixir var vellykkede.
I 2014 opprettet Harvard-forskere en billig detektor for overvåking av diabetes og andre sykdommer. Detektoren koster omtrent 25 dollar og veier 2 gram, den vil bli brukt i de fattigste områdene på planeten.
Harvard-forskere, i samarbeid med forskere ved Massachusetts Institute of Technology, oppfant en metode for lagring av solenergi i molekyler, som deretter ville tillate bruk av ren energi til husholdningsformål (matlaging, varme vann, varme private hus og leiligheter).
Et team av forskere fra Harvard og Massachusetts Institute of Technology jobber sammen for å omprogrammere cellene i levende organismer for å skape effektiv celleterapi som vil la vevet bli raskere regenererende etter alvorlig skade, noe som kan være løsningen på problemet med skjoldbruskkjertelsykdom eller diabetes.


Berømte akademikere fra Harvard University
8 amerikanske presidenter ble uteksaminert fra Harvard University, inkludert Barack Obama, John F. Kennedy og Franklin Roosevelt.
Blant nyutdannede, lærere og ansatte ved Harvard University er det 150 nobelprisvinnere.
Mark Zuckerberg er en amerikansk gründer, programmerer, grunnlegger og administrerende direktør for Facebook. Han gikk ut av det første året med studenter, men fikk en æresdoktorgrad i jus i 2017.
Bill Gates - en amerikansk forretningsmann, filantrop og offentlig skikkelse, en av grunnleggerne av Microsoft, er grunnlegger og styreleder for Bill og Miranda Gates veldedighet.
David Rockefeller - Amerikansk statsmann, gründer, bankmann, er barnebarnet til den første dollarmilliardæren John Rockefeller.
Darren Aranofsky er en kjent regissør i Hollywood, forfatter av filmene "Requiem for a Dream" og "The Black Swan".
Matt Damon - en kjent amerikansk skuespiller, produsent og manusforfatter, ble født og oppvokst i Cambridge. I 1998 ble han vinner av to prestisjetunge priser samtidig - Oscars og Golden Globes for manuset til filmen "Good Will Hunting."
Natalie Portman er en amerikansk film- og teaterskuespiller, produsent, manusforfatter og filmregissør. I 2011 vant hun en rekke prestisjetunge filmpriser: BAFTA, Oscar og Golden Globe for sin hovedrolle i filmen "Black Swan"






Interessante fakta om Harvard University
Hvert år deles det ut en pris ved Harvard University for de mest tvilsomme eller vittige vitenskapelige prestasjonene det siste året - Shnobelprisen (Ig Nobel Prize). Ordet "tvilsom" refererer til studier som "hvorfor fyllekryssere anser seg som attraktive" eller "hvordan de lytter til operaen til en mus med et transplantert hjerte", etc.
Harvard University har flere titalls ganger blitt et filmsett for filmer og TV-serier. Her filmet de filmen “The Social Network”, “Spartan” (Spartan), “Angels & Demons” (“Angels & Demons”), “Good Will Hunting”.
En utdanningsinstitusjon er scenen for litterære verk. Universitetet er beskrevet i William Faulkners roman, The Sound and the Fury.
Ved inngangen til Harvard Yard er et monument som sier "John Harvard. Grunnleggeren. 1638. " Studentene kaller det en "statue av tre bedrag." Fakta er at Harvard var filantrop ved universitetet, men ikke grunnleggeren. Det er generelt akseptert at en utdanningsinstitusjons historie går tilbake til 1636, og ikke fra 1638. Dessuten er dette ikke Harvard i det hele tatt, men bare hans image, søvn