Naučiť

Naučiť sa niečo nové a užitočné, nie je potrebné veľa času, niekedy stačí 10 minút. Počas tohto obdobia môžete napríklad praktikovať techniku ​​okamžitého viazania šnúr alebo opakovať dôležité pravidlá prvej pomoci.



Bright Side zhromaždil niekoľko možností, ako stráviť veľmi malé množstvo času s maximálnym prínosom.

1. Naučte sa správne zbierať zrelé ovocie
10 spôsobov, ako urobiť niečo užitočné, ak máte len 10 voľných minút

https://doublecmd.sourceforge.io/mantisbt/file_download.php?file_id=1175&type=bug
https://doublecmd.sourceforge.io/mantisbt/file_download.php?file_id=1176&type=bug
Medzi miliónmi kulinárskych záchranných vakov sú naozaj vzácne poklady. Tu je ich niekoľko.

Používateľ webovej stránky Quora zdieľal nasledujúce rady: na výber šťavnatého pomaranča alebo grapefruitu musíte kúpiť ovocie, ktoré bude ťažšie v porovnaní s inými pomarančmi alebo grapefruitmi podobnej veľkosti. Žena tvrdí, že táto rada jej bola poskytnutá starším mužom v supermarkete už pred mnohými rokmi a odvtedy ju používa.

Mimochodom, s vodnými melónmi to funguje opačným smerom: ten, ktorý sa ukáže byť ľahší, je chutnejší.

Ďalší užívateľ služby radí, ako si vybrať jahody. Všetko je veľmi jednoduché: ak jahody vyzerajú krásne, ale nie sú vôbec vonné, bude taká bobule bez chuti.

2. Prezrite si informatívnu prednášku
10 spôsobov, ako urobiť niečo užitočné, ak máte len 10 voľných minút

Jedným z najbežnejších neurologických ochorení na svete je epilepsia, ale nesprávne poskytnutá prvá pomoc môže iba zhoršiť stav človeka. Odporúčania sú veľmi jednoduché, je dôležité ich správne dodržiavať. Medzinárodná epileptická liga odporúča:

Sledujte čas začiatku útoku.
Prvým krokom je skontrolovať, či existujú nejaké predmety, okolo ktorých by sa pacient mohol počas záchvatu náhodne zraniť. Podľa potreby premiestnite nábytok a ďalšie predmety.
Položte osobu na zem a položte niečo mäkké pod hlavu. Dôležitý bod: nevyhadzujte hlavu späť k pacientovi!
Nepokúšajte sa držať osobu v pokoji - nepomôže to.
V žiadnom prípade pacienta nedávajte do úst a nesnažte sa otvoriť čeľusť alebo jazyk. Existuje mýtus, že pri epileptickom záchvate je potrebné zabrániť uštipnutiu jazyka. Pokusy o to sú však neúspešné a dokonca nebezpečné.
Skontrolujte čas. Ak záchvat trvá dlhšie ako 5 minút, musíte zavolať sanitku.
Keď sa záchvat zastaví, postavte osobu do pohodlnej polohy (je lepšie si ho položiť na bok). Uistite sa, že jeho dýchanie je normálne. Skontrolujte, či sú dýchacie cesty čisté.
Nenechávajte osobu na pokoji, kým sa jej stav nestabilizuje. Ak sa útok opakuje alebo ak je osoba zranená, je tiež potrebné zavolať sanitku.