Zaujímavé fakty o kasíne

V priebehu rokov prebiehala intenzívna debata medzi podporovateľmi a odporcami hazardných hier. Dnes zostaneme neutrálni a nebudeme vyjadrovať svoj názor za alebo proti, ale ponúkneme vám iba niekoľko zaujímavých faktov z histórie existencie hazardných hier




https://pdfs.netlify.com/lgk.pdf
https://pdfs.netlify.com/gcgame.pdf

Väčšina kasín, ktoré dnes existujú na Zemi, nemá hodiny ani okná.
To všetko sa robí tak, že hráč stráca kontakt s časom a realitou. Iba v tomto prípade je návštevník úplne odovzdaný do hry a nevšimne si, koľko hodín skutočne strávil v automatoch alebo rulete. Nedostatok okien pomáha nielen cítiť čas, ale tiež vytvára ilúziu bezpečnosti.

Všetky kasínové žetóny majú skosené hrany. Táto vlastnosť je poskytnutá tak, aby bolo pre krupiéra pohodlnejšie zbierať žetóny z hracieho stola.
Zakladateľom odvetvia hazardných hier je americký štát Nevada, na jeho území je v skutočnosti Las Vegas. Tento stav v roku 1931 bol prvým, ktorý legalizoval hazardné hry a na jeho území umožnil výstavbu kasína. Fungovanie početných herní v Nevade bolo zamerané predovšetkým na doplnenie štátneho rozpočtu, z ktorého sa finančné prostriedky odviedli v dobrej veci - výstavba vzdelávacích inštitúcií.
Za najväčšie kasíno na planéte sa považuje herňa Foxwoods Resort, ktorá sa nachádza v štáte Connecticut v USA. Kasíno funguje od roku 1991 na rezervačnom území indického kmeňa Meshantaket-pekot.
Zaujímavé fakty o kasíne: Podlahy v kasínach sú zvyčajne pokryté farebnými kobercami v jasných farbách. Podľa psychológov umožňujú jasné farby návštevníkom prevádzkujúcim hazardné hry, aby boli hore a dokonca v nejakom vzrušenom stave, a tak ich motivujú, aby pokračovali v hre. Ľudia majú pocit, že nie sú vôbec unavení a ešte stále môžu byť v hale s hracími automatmi alebo pri pokerovom stole.