Zaujímavé vedecké fakty pre deti

Niektorí rodičia hovoria dieťaťu: „Si svetlo môjho života.“ Vedeli ste však, že ak by ste boli svetlo, lietali by ste po celom svete 7,5-krát za sekundu! Keby ste sa stali zvukom, mohli by ste letieť okolo Zeme za 4 hodiny!
Keby sme žili na Jupitere, náš deň by pozostával iba z 9 hodín. Je dobré, že deň na Zemi trvá 24 hodín, pretože potrebujeme toľko času na to, aby ste počas dňa urobili! Toto je len niekoľko zaujímavých vedeckých faktov, ktoré môžu zaujímať zvedavé dieťa aj dospelého.

https://commondatastorage.googleapis.com/coolpdf/gold-cubok2.pdf
https://storage.googleapis.com/coolpdf/gold-cubok.pdf

Čo je to veda?

Veda je organizovaný a konzistentný výskum, ktorý zahŕňa pozorovanie, zhromažďovanie vedeckých faktov, experimenty, overovanie výsledkov a vysvetlenie prírodných a človekom vytvorených fenoménov. Toto je oblasť, ktorá nám dáva príležitosť lepšie porozumieť svetu okolo nás a vytvárať dobré veci v prospech človeka a všetkých živých bytostí.

Bežné vedecké fakty

Teraz, keď viete, o čo ide, ponúkame niekoľko zaujímavých vedeckých faktov:

Ak natiahnete reťazec ľudskej DNA, jej dĺžka bude vzdialenosť od Pluta k Slnku a naopak.
Keď osoba kýchne, rýchlosť vydychovaného vzduchu je približne 160 km / h.
Blcha môže skákať do výšky, ktorá prekračuje svoj vlastný rast 130-krát. Keby bola blchou osoba vysoká 1,80 m, mohla by skočiť 230 metrov.
Elektrický úhor produkuje elektrický prúd 650 voltov. Dotykom na to je najviac šokujúca osoba, ktorá môže zažiť.
Trvá 40 000 rokov, kým sa svetelné častice dostanú fotónom z jadra Slnka na svoj povrch a iba 8 minút na dosiahnutie Zeme.

https://bugs.freepascal.org/file_download.php?file_id=32568&type=bug