Mielenkiintoiset seinälehden

Mielenkiintoiset seinälehden matemaattiset tosiasiat auttavat kiinnittämään opiskelijoiden huomion aiheeseen. Artikkelissa esitetyt tosiasiat kiinnostavat jopa niitä, jotka eivät ole koskaan pitäneet matematiikasta eivätkä pitäneet siitä koulussa käydessään.


https://bitbucket.org/buymore123/fastpsdfs/downloads/custom_writing.pdf
https://bitbucket.org/buymore123/fastpsdfs/downloads/Write_my_Essay.pdf
Mielenkiintoisia matematiikan tosiasioita
1. Englantilainen matemaatikko Abraham de Moire teki odottamattoman löytön. Saatuaan vanhuuden, hän huomasi nukkuvansa 15 minuuttia pidempään päivittäin kuin edellisenä päivänä. Kun hän oli laatinut aritmeettisen etenemisen, kävi selväksi: hänen nukkumisajansa 27. marraskuuta 1754 mennessä olisi oltava 24 tuntia. Tämä päivä oli hänen kuolemansa päivä
https://bitbucket.org/buymore123/fastpsdfs/downloads/mathcoolgames.pdf
https://bitbucket.org/buymore123/fastpsdfs/downloads/Integral_Calculator.pdf

2. Juutalaisilla ei ole tapana käyttää kristinuskoon liittyviä symboleja ja ristiä näyttäviä kuvakkeita. Siksi joissakin Israelin kouluissa ”plus” korvataan merkillä, joka näyttää käänteiseltä ”T”.

3. Viihdyttävällä matematiikalla voidaan antaa menetelmä eurosetelien aitouden tarkistamiseksi. Katso tämä niiden lukumäärän perusteella. Jotta ymmärrämme, onko lasku aito, sen numerossa oleva kirjain on muutettava tämän kirjeen numeroon englanniksi. Seuraavaksi tämä numero on lisättävä muihin numeroihin ja lisää tuloksena olevan numeron numerot yhden numeron saamiseksi. Jos saat kahdeksan - lasku on todellinen.

https://mantisbt.org/bugs/file_download.php?file_id=9047&type=bug

4. Ja tässä on toinen viihdyttävä tosiasia, joka paljastaa melko yleisen myytin. He sanovat, että Nobel-palkinnon perustanut Alfred Nobel sulki kerralla mahdollisuuden saada palkinnon matemaatikoilta, koska hän ei antanut vaimonsa ja matemaatikon pettämistä anteeksi.

Itse asiassa Alfred Nobel ei ollut koskaan naimisissa. Miksi Nobel jätti matemaattisen tieteen huomiotta, on epäselvää. On versio, että jo oli matemaattinen palkinto - sen perusti Ruotsin kuningas. Toinen selitys on, että matematiikka on puhtaasti teoreettista tiedettä, jolla ei ole selvää käytännön sovellusta.

5. Relon kolmio on geometrian kuvan nimi, joka luodaan kolmen ympyrän, joilla on samat sädearvot, leikkauskohdassa. Näiden ympyrien keskipisteet sijaitsevat tasasivuisen kolmion kärkissä, joiden sivu on yhtä suuri kuin näiden ympyröiden säde.